Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Лидерът на Движение 21 Татяна Дончева се изказа критично

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgЛидерът на Движение 21 Татяна Дончева се изказа критично
Коментари Харесай

Дончева: Здравната система ни е влошена. Финансистът Ананиев сутрин издава заповед, а на обяд я отменя

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Лидерът на " Движение 21 " Татяна Дончева се изрече сериозно към положението на здравната ни система. Тя сподели това в коментар за ситуацияат с ковид.

" Лъсна един проблем, който ние си го знаем - че сме влошили здравната система. И сме влошили потенциал като брой индивиди и като умения на тези индивиди да работят тази работа. Стана ясно, че при ниско възнаграждение на медицинските сестри и санитарите те си търсят второ работно място, което основава спомагателен риск за болест. Обаче освен основава риск. Когато имат и пациенти, тежко заболели, вие би трябвало част от личния състав да му дадете повече време да работи с този болен. Защо внезапно лъсна този великански проблем - Северозапада. Ние нямаме от доста години покриване на страната със здравни експерти. Съсредоточили сме едни лечебни заведения в София, Пловдив, Плевен, Варна, Бургас, а сме оставили цели зони, в които няма нищо, в които джипитата са над 70, дори над 80-годишни. Тези хора могат да издават единствено талони за София. Тази работа е ненормална. Затварят регионални лечебни заведения, тъй като има коронавирусна зараза. Какво се случва с другите заболели? Значи в случай че ти в дребните градове имаш прилични лечебни заведения с прилични експерти, ти можеш да пренасочиш другите заболели натам ", сподели тя в предаването " Студио Хъ " по " 7/8 ТВ ".

" Вече би трябвало да преосмислим кой управлява опазването на здравето? Преди Кирил Ананиев имаше една Деси. Говорителката на ГЕРБ Деси Атанасова, която е приключила " Право " в Русенския университет и имаше стаж като юрист на русенската психиатрия и която в предходен мандат на ГЕРБ беше министърка. Значи може да не е станал фал тъкмо по нейно време, само че по нейно време са взимани доста решения или са пропуснати решения. Които през днешния ден обаче имат съдбоносно значение. Да кажеш ти, че енергетиката ще я управлява счетоводителката Теменужка, опазването на здравето - финансиста Ананиев, който заран издава една заповед и на обяд си я анулира... Че извинявайте коя заповед аз би трябвало да изпитвам подозрения, че е въображаема, премисляна и поставена, с цел да бъде потребна? ", попита тя.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР